امام زاده بی بی سکینه (س)

امامزادگان یکی از مکان هایی هستند که دلیل سفر بسیاری هستند و افراد زیادی برای زیارت این اماکن مقدس راهی سفر می شوند تا از حل و هوایی معنوی برخوردار شوند. به این سفر که برای دیدار مکانی مذهبی انجام می گیرد سفر مذهبی می گویند و تاریخی طولانی و دور و دراز دارد و شاید آن را بتوان از اولین انواع سفر دانست. از گذشته های بسیار قدیم افراد زیادی برای زیارت مکان های مذهبی به سفر می رفتن که این سفر گاهی سالیان دراز به طول می انجامید و حتی برخی اوقات افراد در همان مکان فوت می کردند و یا به زندگی خود ادامه می دادند که به این افراد در اصطلاح دینی مجاور می گفتند. زیارت اماکن متبرکه نشان از ارادت و احترام ویژه زائر در حق آنان و بهره گیری از فیوضات معنوی آن بزرگواران است؛ زیرا بار سفر بستن و تحمل سختی ها و گرفتاری های سفر نشان می دهد عشق و محبت خالصانه، وجود زائر را فراگرفته و او را مشتاق زیارت انسانی کامل کرده است. فلسفه زیارت، عشق و ارادت انسان، در مقام موجودی کمال جو، همراه با کسب فیض از محضر فرد زیارت شونده است. از جمله زیارتگاه هایی که افراد زیادی را به سمت خود می کشاند امامزاده بی بی سکینه (س) صفادشت نام دارد.

معرفی امامزاده بی بی سکینه (س) صفادشت

در شهرستان شهریار امامزادگان زیادی وجود دارد که سالانه افراد زیادی برای زیارت از آنها عازم این منطقه می شوند. یکی از این امامزادگان، بی بی سکینه (س) صفادشت است که در در ۱۶ کیلومتری غرب شهر ملارد در کنار جاده ترانزیتی ملارد – اشتهارد و در نزدیکی دهستانی به نام صالح آباد از توابع شهر صفادشت قرار دارد. امامزاده بی بی سکینه دختر گرامی امام موسی کاظم (ع) و خواهر بزرگوار امام رضا (ع) محسوب می شوند. در مورد نحوه درگذشت بی بی سکینه در کتب کنزالانساب و همچنین در کتاب بحرالانساب این چنین آمده است: «فرزندان امام موسی کاظم (علیهم السلام) عبدالرحمن، زید، سلیمان، حمزه و سکینه خاتون در ولایت زهر آب افتادند، عبدالرحمن و زید را در پلنگ آباد و سلیمان را کوشک آباد و سکینه خاتون بنت امام موسی کاظم (علیهم السلام) را در شهر آباد شهید کردند، خارجیان مرد آباد از عقب آمدند، در شهر آباد چشمه ای بود پر آب که حضرت سکینه خاتون خود را در میانه آب افکند و غایب شد. بقعه ای در آنجا ساخته شد و آن را مزار هزارخانی نهادند». اگر مایلید بیشتر از این امامزاده بدانید بهتر است ادامه این مطلب از مجله مستر بلیط را از دست ندهید.

ساختار و معماری بنای امامزاده

ساختمان اصلی بقعه نوساز و تزیینات معماری اسلامی از قبیل کاشی کاری و آیینه کاری با دیوارهای باربر و سقف طاق ضربتی با نمای سنگ و داخل بقعه به صورت آینه کاری در آن به کار رفته است. این امامزاده ضریحی نقره ای طلا کوب دارد، که در سال ۱۳۷۲ توسط هنرمندان اصفهانی طراحی و نصب گردیده و بقعه مزبور دارای گنبدی آجری با پوشش کاشی خشتی است. دو گلدسته در دو طرف ایوان این بنامی توانید مشاهده کنید که زیبایی وصف ناپذیری به محیط داده است. مطوطه امامزاده شامل امکانات بسیاری است که از آن جمله می توان زائرسرا، واحد فرهنگی، گورستان، غسالخانه و سردخانه را نام برد. در ورودی محوطه مقبره شهدای هشت سال دفاع مقدس قرار دارد، که مزار شهدای بزرگی همچون شهید سید محمد اینانلو را می توان در آنجا مشاهده کرد. در کنار این محل، نمایشگاه فصلی وجود دارد که انواع مختلفی از محصولات در آن به فروش می رسد. در این محوطه ۴۰ باب زائر سرا با ۱۱۵ اتاق قابل دیدن است که در اختیار مسافران و زائرین قرار می گیرد. علاوه بر اینها شهربازی کوچکی نیز برای کودکان تدارک دیده شده است که کودکان زائرین می توانند زمانی در آنجا سرگرم شوند. محوطه پوشیده از درختان کهنسال و سر به فلک کشیده است که حال عرفانی و معنوی فضا را دو چندان می کنند و مسافران و زائرین می توانند لحظاتی ویژه در این مکان داشته باشند. شبستان این امامزاده زیر بنایی با مساحت برابر با ۲۸۰۰ متر مربع دارد، که در سه طبقه احداث شده است.

راه های دسترسی به امامزاده بی بی سکینه (س)

برای اینکه به این امامزاده برسید باید در جاده شهریار بوئین زهرا قرار بگیرید که پس از سپری کردن ۱۴ کیلومتر به این امامزاده می رسید و به راحتی می توانید آن را بیابید. برای رفتن به شهریار می توانید بلیط اتوبوس شهریار از مستر بلیط به صورت آنلاین و در کمترین زمان ممکن خریداری کنید و سفر خود را آغاز کنید.

بازدید از امامزاده بی بی سکینه (س) صفادشت

از آنجایی که در این مکان امکانات متعددی وجود دارد، می توانید مدت زمانی طولانی را در آنجا سپری کنید و نگرانی از بابت اسکان و خرید مایحتاج خود نداشته باشید. در این بقعه امکانات رفاهی متعددی وجود دارد که در کنار حالت عرفانی موجود در آنجا می توانند لحظاتی خوش را برای شما بیافرینند.

 

آدرس: ملارد، صفادشت، بلوار امام خمینی (ره)، شهرداری صفادشت

تلفن: 3-02165432550

ایمیل: info@safadasht.ir